Weet je niet zeker hoe je met het kweken van planten moet starten?

Je eerste keer kweken lijkt misschien moeilijk. Maar je eigen planten kweken kan heel makkelijk zijn als je weet en begrijpt hoe een plant werkt. Dus heb je vragen als:

 Wat zijn de beste omstandigheden om in te kweken?

 Hoeveel voeding heeft een plant nodig?

 Moet ik binnen of buiten kweken?

Wij hebben de antwoorden!

Wij zijn Plagron

Een leidend voedingsmerk met meer dan 30 jaar ervaring met het produceren van kwaliteitssubstraten, -meststoffen en -additieven voor gezonde plantengroei. Ons doel is om kwekers te helpen legendarische resultaten te behalen. En ja, die zijn voor iedereen binnen handbereik. Zelfs als het je eerste keer is.

Om je op weg te helpen naar je persoonlijke doelstelling heeft ons team van Grow Experts hun heetste tips en beste tricks verzameld in onze Startersgids.

Dus ben je op zoek naar:

 • Een complete stap-voor-stap kweekgids.
 • De perfecte hoeveelheid voeding voor de hele kweekcyclus.
 • Handige tools om kweken zo makkelijk mogelijk te maken.
 • Vertrouwde en bewezen methodes voor een gegarandeerd succesvolle kweek.

Of gewoon alles wat je nodig hebt om sterke, gezonde planten te kweken in één pakket.

Dan hoef je niet verder te zoeken dan onze Startersgids

Onze Startersgids is het perfecte naslagwerk voor alle beginnende kwekers. Dit boek (32 pagina's) behandelt de hele basis. Het is voorzien van gedetailleerde illustraties, zodat je alle informatie hebt die nodig is voor een succesvolle kweek.

Maar we behandelen natuurlijk niet alleen de basis. Want als je die onder de knie hebt, wil je natuurlijk ook meer weten over wat geavanceerde onderwerpen. En ze komen allemaal aan bod, van de ontkiemingsfase helemaal tot aan je eerste oogst. Ook bespreken we hoe je om moet gaan met veel voorkomende gebreksverschijnselen.

Met onze Startersgids heb je alles in huis wat je nodig hebt voor het kweken van sterke, gezonde planten en het behalen van legendarische resultaten.

Inclusief voeding

Inderdaad. Onze Startersgids is niet alleen een vet handig naslagwerk. Je krijgt er ook plantenvoeding bij. Je kunt kiezen uit de organische en minerale variant. Weet je niet zeker welke je wil? We zetten de voordelen voor je op een rij.

Wil je de meest smaakvolle eindproducten en de simpelste kweek? Dan is organisch de juiste keuze voor jou. De Alga Grow en Alga Bloom in dit pakket zijn ideaal voor starters omdat je de EC- en pH-waardes niet hoef te meten.

Gaat het voor jou allemaal om snelle groei en een dikke oogst, dan moet je mineraal hebben. De Terra Grow en Terra Bloom die je erbij krijgt hebben een snel en direct merkbaar effect op je planten, maar je moet er wel iets meer moeite voor doen.

Plagron Startersgids

 • 250 ml Groei voeding €8,60
 • 500 ml Bloei vloeding €12,75
 • Step-by-step kweekgids €24,95
 • Maatbeker €4,-

Totale waarde: €50 | Je betaalt slechts €14,95!

Gratis verzending

 • Excellent sample with guide ★★★★★

  Nice products to try out, enough to see what it does to the plant. The guide is also very usefull!

   

  - NatureLover

 • Great guide for starters ★★★★☆

  Nice design, clearly written text and a handy reference guide for when I'm in doubt about temperatures and humidity.

   

  - Brian

 • Great complete grow kit! ★★★★★

  Having a lot of fun with the kit! My plants are growing like crazy! Really great!

   

  - Jay

1 van 3

Bestel jouw Startersgids nu!

Veelgestelde vragen

Ik ga voor de eerste keer kweken. Welke voeding moet ik gebruiken?

Ongeacht welke variant je kiest: je krijgt altijd makkelijk te gebruiken voeding bij onze Startersgids. Zowel de organische als de minerale voeding zijn ideaal voor startende kwekers.

Maar...ben je op zoek naar de simpelste kweek? Dan raden we je Alga Grow en Bloom aan. Deze meststof op algenbasis moet omgezet worden door het microbiologische bodemleven. Het voordeel hiervan is dat je de EC- of pH-waardes niet hoeft te monitoren.

Dat is niet het geval voor Terra Grow en Terra Bloom, waardoor deze voeding iets uitdagender in gebruik is. Maar de potentiële beloning is dat ook, met snellere resultaten en een grotere opbrengst binnen handbereik. 

Wat is het verschil tussen organische en minerale voeding?

De bron van plantenvoeding kan organisch of mineraal zijn. Een organische bron wordt gewonnen uit plantaardig, dierlijk of zelfs geologisch materiaal. Minerale bronnen worden meestal door mensen gemaakt. Als vuistregel kun je aanhouden dat een organische plantenvoeding je oogst de beste smaak oplevert en een minerale plantenvoeding de hoogste opbrengst.

Organische voeding is goed voor planten, mensen en dieren. Ze moeten omgezet worden door bacteriën en ander bodemleven voordat de plant ze met haar wortels op kan nemen. Organische voeding zorgt voor de best smakende eindproducten.

Het grote voordeel van minerale voeding is dat de plant ze direct na de watergift op kan nemen. Je hoeft niet te wachten op het bodemleven of enzymen. Daarom krijg je snellere resultaten. Met minerale voeding groeit je plant snel en krijg je een dikke oogst.

Waarom kan ik maar één Startersgids bestellen?

De naam zegt het al: onze Startersgids is bedoeld voor beginnende kwekers. En aangezien je maar één keer kunt beginnen kun je ook maar één keer bestellen. De gids is hetzelfde, dus je zou 'm dan sowieso dubbel hebben. Wil je de andere voeding ook proberen, dan kun je een verkooppunt bij jou in de buurt vinden met onze Shoplocator.